четвер, 1 березня 2012 р.

Світ моїх захоплень! Фотографія.

Одне із моїх захоплень це- фотографія! Історія про виникнення фотографії.
1. Першою людиною, який зумів зробити «фотографічний» знімок постійним, тобто закріпив зображення був Жозеф Ньєпс. Самим першим в історії фотографії вважається знімок «Вид з вікна», датований 1826 роком. Експозиція знімка тривала 8 (!) Годин. 
2. Перша кольорова фотографія була зроблена в 1861 році Джеймсом Максвеллом, англійським фізиком. 

3. Перший «
фотопапір» був з асфальту. Точніше, на мідну або скляну пластину наносився асфальтовий лак.


4. Офіційно 
першою в світі цифровою фотокамерою вважається розробка фірми Kodak, а точніше Стівена Сессона. Винайдений ним фотоапарат записував зображення на аудіокасету з магнітною стрічкою. Час запису зображення з моменту натискання кнопки затвора становив 22 секунди


5. 
Перша кольорова фотографія в Росії опублікована в «Записках Російського Технічного Товариства». На ній зображений Лев Миколайович Толстой. 

6. За статистикою, на сьогоднішній день тільки 2 з 10 знімків, зроблених цифровими фотоапаратами, друкуються на папері, а всього роздруковано цифрових фотографій у світі більше 65 мільярдів. Це означає, що скоро це кількість перевищить позначку в 66 мільярдів, воно перевищить кількість фотографій у світі, роздрукованих з плівки (дані на 2007 рік). 

7. Найбільш стара в світі фотокамера була продана на аукціоні у Відні в 2007 році, встановивши при цьому абсолютний рекорд і ставши 
найдорожчою фотокамерою, будь-коли проданою на аукціоні. Раритет під назвою «дагеротип братів Сюсс» (Daguerrotype Susses Freres) було продано майже за вісімсот тисяч доларів США. Стартова ціна становила 100 000 євро.

Немає коментарів:

Дописати коментар