середу, 29 лютого 2012 р.

Факти про парфуми


А ви знаєте що …
Чарівний світ ароматів зберігає в собі безліч цікавих таємниць і секретів. Духи це не просто аромат, це його історія, люди причетні до його створення. Парфуми та духи, цікаві факти, які повинен знати кожен.
Хто була перша жінка, якій була розроблена парфумерія?
Коко Шанель. Коко Шанель була перша з її Шанель № 5 (Chanel № 5). Другою була Жане Ланвен, а її жіноча парфумерія так і називався Lanvin Jeanne.
Де знаходиться, так звана, столиця світу парфумерії?
Грасс. Кожен, хто серйозно ставиться до парфумерії знає, що колискою і столицею сучасної парфумерії є Грасс, маленьке містечко в Провансі, Франція!
Які парфуми вважаються першими “східними” ароматами?
Першим сучасним східним ароматом читається Шалімар від Герлен (Shalimar Guerlain), випущений в 1925 році. Другим був введений Ів Сен Лоран Опіум (Yves Saint Laurent Opium) в 1977 році.
Яка парфумерія не виробляється у Франції?
Більшість парфумерних будинків виробляють свої аромати у Франції. Але не вся парфумерія випущена там. Наприклад, бренд Долче і Габана (Dolce & Gabbana) – італійський, а Донна Каран (Donna Karan DKNY) – це Нью-Йорк. А парфумерний будинок Лаура Біогатті (Laura Biagiotti) заснований італійським дизайнером, а її виробництво знаходиться в Німеччині.
Який з популярних духів виконаний у формі зірки?
Ангел. Тері Мюглер Ангел (Thierry Mugler Angel) одні з найпопулярніших відомих ароматів. Дух справжньої зоряної цінительки прихований в чудовому зірковому флаконі.
Який був перший аромат Christian Dior?
Christian Dior Miss Dior Cherie. Крістіан Діор присвятив свій перший жіночий аромат сестрі, виробляючи Miss Dior в 1947 році. Чому міс і не мадемуазель? Діор був відомим шанувальником всього англійського.
Есенції, яких кольорів найбільш часто використовуються в парфумерії?
Троянди та жасмину. Майже кожні духи містять екстракт троянди і жасмину.
Перший одеколон був зроблений в …?
Кельн. Хоча італійці все ж також стверджують, що перші були вони. Але як правило, Німеччина та її міста Кельн вважається колискою одеколону.
Який аромат краще вибирати для жарких і теплих днів?
Цитрусові або водяні аромати. Ви будете почувати себе набагато краще, якщо Ви обираєте будь-який цитрусовий, або водяний аромат для теплої пори року. Квітковий теж буде до пасувати.
Скільки інгредієнтів може міститися сучасних духів?
Тисячі. Зараз сучасні духи складаються з тисяч інгредієнтів (в основному хімічні речовини та оригінальні масла).
Які духи називаються альдегідні?
Зі змістом органічних хімічних речовин. Альдегіди, які були дуже популярні з 1930 по 1960 є органічними хімічними речовинами з натуральних синтетичних матеріалів. Вони додають яскраві якісні верхні ноти аромату. Класичний приклад альдегідної парфумерії – Chanel № 5, який був першим квітковим ароматом, що містив багато альдегідів.
Скільки є номерів ароматів Chanel?
Три. Є три – № 5, № 19 і № 22.
Що потрібно знати, перед тим як замовити парфуми?
Перед тим як купити духи, як не дивно рекомендується його спробувати, а не покладатися на рекомендації. Кожен аромат на різному людині пахне по-своєму, залежно від його типу шкіри, температури та інших факторів.
П.С. Ми знаємо, як складно купити парфуми оригінальної якості.  Але тут ви можете замовити оригінальні духи для мужчин за невисокими цінами.

2 коментарі: